neděle 23. října 2016

Peculiar Book Tag


Opět jsem na blog nepřispěl dlouho žádným tagem, upřímně řečeno jsem ani nevěděl, který vyplnit, na žádný, který by mě nějak zaujal, jsem nikde nenarazil. Ale pak jsem u Jesseho uviděl Peculiar Book Tag, který se vážně povedl, a hned jsem věděl, že ho musím udělat. I ta série i ten tag jsou prostě skvělé, jenom ty otázky jsou vymyšleny, překvapivě, v angličtině a zatím se neviděl, že by tento tag někdo vyplnil i u nás. Takže jsou mnou amatérsky přeloženy. A tak vás prosím, abyste u těch otázek, které zní malinko krkolomně, přivřeli očko či dvě. Navíc jsem se snažil zachovat ty dvojsmysly, jež do nich Jesse zakomponoval, aby se ta konkrétní otázka hodila k té konkrétní věci nebo postavě. Tak jdem na to!



1. Opuštěný dům - kniha, kterou jsi přestal číst, ale pak jsi jí dal druhou šanci a konec stál za to



Tohle je asi dost překvapivý začátek, ale vlastně jediná kniha, kterou jsem četl na víc pokusů, je Harry Potter a Kámen mudrců. Já jsem celý ten fialový box s Harrym dostal na moje asi přibližně desáté narozeniny a Kámen jsem dočetl asi až napotřetí. Zřejmě na mě byl ten začátek až moc nudnej, přesně na moje mladší já.




2. Staré fotografie - kniha, která by si podle tebe zasloužila ilustrace



Před nedávnem jsem přečetl knihu Mistr papírových kouzel, originální fantasy příběh se světem, ve kterém existují kouzla zprostředkována pomocí různých materiálu jako třeba papír, plast či sklo. Podle mě by právě této knížce ilustrace velmi slušely, ta nádherná magie i ta neobvyklá prostředí, které se právě v Mistrovi nacházejí, by jistě pomocí obrázků vypadaly fantasticky a určitě by na ni čtenáře nalákaly.




3. Smyčka - série, kterou bys mohl číst jako ve smyčce, pořád a pořád a pořád dokola



Aby v každé odpovědi nebyl zase Harry Potter, jako knihu, kterou bych četl pořád dokola, bych označil Jiskru v popelu. Četl jsem ji sice jenom jednou, ale i na to první čtení jsem se do ní zamiloval a měl obrovské nutkání se do ní začíst ještě minimálně jednou. Ale když ono je tolik knížek, které jsem ještě nečetl a třesu se na ně stejně, jako na Jiskru i na její pokračování...




4. Podivné děti - podivná schopnost, kterou toužíš mít



Já jsem vždycky toužil, zvláště když jsem byl mladší, ovládat některý z elementů, takže bych chtěl, aby se vám to nějak nepletlo, ovládat jak Emminu, tak i Olivinu schopnost.




5. Slečna Peregrinová - oblíbená knižní postava, která je vůdce



Sice nevím, jestli je Paige, hlavní hrdinka ze sedmidílné série Kostičas, přímo vůdce, ale minimálně v druhém pokračování Vidořád mi tak připadala, a myslím že trochu i v tom prvním díle. Paige je podle mě opravdu skvělá postava, jako ostatně každá z pera Samanthy Shannon, a moc jsem si ji oblíbil. Sakra, kde je doprčic ten třetí díl!!!




6. Jacob - oblíbený příběh, ve kterém obyčejné dítě objevuje neobyčejný svět



Ve fantasy knížce Šepotání objevuje Alyssa, potomek Alenky Liddelové, Říši divů a je to vážně úžasný, pohádkový a šílený příběh. Zároveň je to i můj nejoblíbenější díl a vážně mě bavil. Co nevidět se má objevit na českém trhu i sbírka povídek z této série Běsnění a hrozně se na ni těším.




7. Emma - divoká a ohnivá postava



Nejdřív jsem nevěděl, co si pod pojmem divoká a ohnivá postava mám vlastně představit, ale pak mi na mysl přišla Celeana Sardothien ze série Skleněný trůn. Nechci spoilerovat, ale ti, kteří četli třetí z této úžasné série s názvem Dědička ohně, určitě pochopí.




8. Millard - kniha, která se zdá být neviditelná, ale zaslouží si být víc čtená



Kázání ohně jsem četl už před nějakou dobou a velmi se mi líbila. Bohužel moc čtená teda není, ani v zahraničí ani u nás, a to je podle mě celkem škoda. Napsaná je vážně hodně dobře a postavy jsou skvělé. Dokonce to i vypadá, že u nás další díl s názvem Map of Bones ani nevyjde, tak snad se Yoli ještě vzpamatuje a udělá mi radost v podobě pokračování této výborné knížky.




9. Oliva - kniha, kterou sis koupil a která se vznáší na vrcholu tvých čtecích plánů



Teď se zrovna na vrcholu mého TBR vznáší kniha Stránky světa. Ono to zní tak úžasně, jsou na ni velmi dobré ohlasy a jednoduše se těším, až se do ní končeně začtu, ale mám tu ještě nějaké recenzáky a restíky. Stránky budou následovat hned po nich.




10. Hugh - kniha, která vyvolá spoustu emocí



Krycí jméno Verity je velmi dojemná knížka. Zvláště její konec mě emocionálně úplně rozdrásal. Teď zrovna vychází její volné pokračování Rose pod palbou, věřím, že z ní budu stejně nadšený jako z Verity a že mi taky tak učaruje.




11. Enoch - kniha, ve které bys jednu postavu přivedl zpět k životu



Tak tohle jasná volba. Tímhle mě teda C. J. Redwine vážně nakrkla. Opět, žádné spoilery, ale sotva jsem si ve Stínové královně jistou postavu stihl oblíbit, ŠUP, byla mrtvá.




12. Bronwyn - fyzicky silná postava



Asi se nedá úplně říct, že bych si Tamlina ve Dvoru trnů a růží nějak příliš oblíbil, ale žádná jiná fyzicky silná postava mě opravdu nenapadla. Jako samostatná postava nebyl teda nic moc, ale spolu s Feyre tvoří opravdu výborný pár a těším se, až se s nimi konečně setkám i v dalším díle. Snad už se v ní Tamlin projeví trochu víc.




13. Netvoři - kniha, kterou jsi četl, a dopadlo to jako nepovedený experiment



Celkem dobrá hodnocení na knihu Pád andělů mě přesvědčila, abych si tento titul s andělskou tématikou, se kterou nemám ještě tolik zkušeností, objednal. Navíc byla i docela levná. Myslel jsem, že to nebude taková klasická kravinka pro malý holky, ale tak trochu jsem se zmýlil. Ani nemám chuť se pouštět do pokračování, vzhledem k tomu, že třetí díl u nás ani nevyjde.




14. Stvůry - kniha, která podle tebe spolykala mnoho nápadů z jiných knih



Je jasné, že dystopie si musí být v něčem celkem podobné, ale přišlo mi, že Univerzita víýjimečných - Zkouška těch nápadů z předchozích knih, jako například z Hunger Games, Divergence nebo Legendy, spolykala až příliš. Možná, že kdybych neměl od ní tolik očekávání, zas tak by mě nezklamala, nebyla úplně špatná, ale tak, stalo se. Další díly by se však měly nést v trochu jiným duchu, a tak si je asi přečtu a jsem zvědavý, jak to nakonec dopadne.



Zalíbil se vám tento tag stejně, jako mě? Líbily se vám moje odpovědi?

3 komentáře:

  1. Porad me mrzi, ze ti lezi v zaludku Univerzita:D. Jinak, tesim se, co reknes na Stranky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky, doufám, že pokračování to aspoň trochu vylepší :)

      Vymazat
  2. Super výběr! Taky čekám na třetí díl Kostičasu jak na smilování:) Stránky světa doporučuju, je to zhmotnělý knihomolův sen!

    OdpovědětVymazat