pondělí 3. října 2016

Měsíční chvástačka (září 2016)

K dobře odvedenému začátku školní docházky samozřejmě patří i nějaká ta malá odměna, a co je pro knihomola největší odměnou? Správně, nová kniha či knihy. A tak jsem si udělal malinkou radost a koupil si 4 nové tituly, na které jsem čekal pekelně dlouhou dobu. K tomu mi do čtečky přibyly 2 elektronické přírůstky.





Knihkupectví u Mobi jsem si objednal balíček se třemi knížkami. První dvě z nich jsou Stránky světa spolu s Křišťálovým mečem. Na Stránky světa jsem neslyšel téměř žádné negativní slovo, a námět zní naprosto fantasticky, a tak jsem tuhle krásku musel mít i já. Ta nádherná obálka je k tomu taková třešnička na dortu. První díl ke Křišťálovému meči, Rudou královnu, jsem četl už před rokem a velmi mě bavila. Její pokračování bylo pro mě velkým must-havem. Sice mě příliš neuklidňuje ta velká hromada ne přímo nadšených názorů na ni, ale doufám, že mě se Křišťálový meč líbit bude.





Že Společenství růže, druhý díl série Mladí vyvolení, dorazí na pulty knihkupectví už na konci srpna, jsem se dozvěděl jen pár dní před samotným vydáním a skákal jsem dva metry vysoko. První díl se mi líbil moc a na jeho pokračování jsem byl vážně dost natěšený. U pana grafika, který navrhuje obálky této trilogie, je konečně vidět nějaké zlepšení, i když taky bych ji neoznačil za tu nejlepší, kterou jsem kdy viděl, ale aspoň že už Adelina konečně vypadá jako dívka a k ději se taky celkem hodí. Ano, knížku Společenství růže už mám přečtenou a zlepšení vidím nejen u její obálky, ale i u příběhu, který byl moc čtivý, nepředvídatelný a prostě skvělý, minusem je ale pro mě konec, podle mého až příliš natahovaný.





Na konci měsíce konečně i ke mně doputoval český Harry Potter a prokleté dítě. Já jsem si ho už uprostřed srpna předobjednal u Martinusu, celý minulý týden se na Instagramu koukal, jak už ho všichni mají pěkně doma a v teplíčku, a ke mně musel samozřejmě dorazit mezi posledními až ve čtvrtek. Ale takovou malou náplastí na bolístku je ta nádherná záložka na fotce, ta je fakt nádherná. Na přečtení Prokletého dítěte mi stačilo jedno odpoledne a, jak jsem předpokládal, hrozně se mi to líbilo. Já tento osmý příběh ze světa Harry Pottera beru jenom takový malý bonus k sérii a ten nápad mě prostě bavil. Strašně moc bych chtěl vidět i tu divadelní hru, ale to se mi zřejmě nepovede.





K recenzi jsem dostal e-knihu Mistr papírovách kouzel a Vážka mě zaujala už před nějakou dobou, a tak když jsem ji viděl na eReading zadara, najednou se objevila i v mém Kindlu.







Zde jsou mé tři zářijové papírové přírůstky, kromě Harryho, kterého si už uzurpila moje kámoška. Jaké kousky do knihovničky přibyly v září vám?

8 komentářů:

  1. Super, pak mi pisni, az doctes Stranky.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé knihy! :) Stránky světa - po těch toužím již dlouho, Křišťálový meč - tuhle sérii mám taky v plánu a Mladí vyvolení taky :D A Harry Potter - stále váhám :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, já vím :D Na Rudou královnu a Mladé vyvolené se určitě koukni, jsou vážně dobré :)

      Vymazat
  3. Hezké přírůstky. Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ať se knížky líbí! Pěkné čtení:)

    OdpovědětVymazat