pondělí 4. dubna 2016

Přečteno (březen 2016)

Říká se, že březen je měsícem knih. U mě to byl spíš měsíc hudby. Kromě čtení knih se taky dost věnuji hraní na hudební nástroje a právě v březnu se začínají víc nastřádávat koncerty, na kterých musím hrát. No to je jedno, každopádně jsem i četl a nakonec se mi podařilo přelouskat 6 knih. Pro mě je to celkem překvapivé číslo, i když jedna knížka vlastně ani knížka není. A musím přiznat, že jsem tento měsíc měl na knihy vážně štěstí, protože všechny knížky, které jsem v březnu přečetl, byly prostě úžasné.





Zrcadlení - A. G. Howard

V prních dnech března mě zaměstnala dlouho očekáváná knížka Zrcadlení, třetí díl ze série Šepotání. Co k tomuhle dodat. Dokonalost sama. Sice jsem se u toho zasek asi na dva týdny, ale vlastně mi to ani nijak nevadí. Aspoň jsem si ještě mohl na další nekonečný čas pořádně užít ten fantastický svět. Už se moc těším na tu povídkovou sbírku z prostředí Říše divů, které by mělo CooBoo vydat.

Hodnocení: 5 z 5 hvězdiček






Bez šance - Neil Shusterman

Bez šance proletělo českým knižním světem jako dělová koule a já si samozřejmě tuhle děsivou knihu s modrou obálkou, která sice působí z monitoru počítače tak trochu odfláknutě, ale naživo je dokonalá, nemohl ujít. A absolutně toho nelituju. Je to parádní dystopie se skvělým dějem i postavami a mě nejednou při čtení pěkně zamrazilo. Ta realičnost všeho v téhle knize je prostě dech beroucí. Moje pochvalná recenze je ZDE.

Hodnocení: 5 z 5 hvězdiček




Dám ti slunce - Jandy Nelson

Po fantasy a sci-fi knížkách to chtělo nějaké oddechnutí, takže jsem celkem logicky šáhl po Dám ti slunce. Musím přiznat, že tak dobrou contemporary jsem dlouho nečetl. Postavy jsou jednoduše boží a autorka umí velmi dobře popsat emoce hlavních hrdinů. Rozhodně si taky přečtu knihu od Jandy Nelson Nebe je všude, která je u nás přeložená už nějaký ten čas.

Hodnocení: 5 z 5 hvězdiček




 


Will Grayson, Will Grayson - John Green, David Levithan

Kvůli recenzi, kterou jsem musel napsat co nejdřív, jsem se vrhl na Willa Graysona, Willa Graysona. Další úúúúžasná contemporary. Tahle kniha pro mě byla must-have, protože ji z části napsal můj milovaný John Green společně s Davidem Levithanem, který u mě sice byl velká neznámá, ale hodně mě překvapil a zaujal svým stylem psaní i vyvedením svého Willa, což zvládl na jedničku. A John byl jako vždy perfektní. Spojení těch dvou rozhodně stálo za to. Víc vychvalování téhle knížky je ZDE.

Hodnocení: 5 z 5 hvězdiček




The Egg - Andy Weir

Všichni lidi na netu chválili povídku The Egg, kterou napsal autor Marťana Andy Weir, a tak jsem se konečně dokopal k tomu, abych si tu kratinkou čtyřstránkovou novelku taky přečetl a jelikož jsem strašně línej, vrhl jsem se na to v češtině. A bylo to naprosto boží. Myšlenka je vážně suprová a přinutila mě dost přemýšlet. A ještě k tomu je to skvěle napsaný. Sice bych možná přežil i delší, ale to bylo jednoduše dokonalý.

Hodnocení: 5 z 5 hvězdiček








 Mladí vyvolení - Marie Lu

Už to po delší době chtělo nějakou tu pořádnou fantasy. Sice jsou Mladí vyvolení hodnocení spíš průměrně, ale mě se tahle kniha líbila. Pořádně jsem se teda začetl až přibližně v půlce, ale pak to jelo jako po másle a už se mi to četlo dobře. Příběh a nápad není špatný a postavy celkem ušli. Fakt to byl takový lepší průměr, ale na další díl Společenství růže, který by měl lepší než tenhle, se opravdu těším.

Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček






Četli jste, nebo chystáte se číst něco z mého březnového výběru?

4 komentáře:

  1. Co se tyce hodnoceni knih, tak uspesny mesic, co? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto :D Jsem se sám divil, jakou jsem měl v březnu šťastnou ruku :D

      Vymazat
  2. krásná bilance, já v březnu stihla jen 4 knížky, tak snad bude duben úrodnější :) A určitě se chystám na Bez šance a taky jsi mě nalákal na The Egg - přiznám se, slyším o povídce od Tebe poprvé, ale rozhodně mě hodně zajímá. Děkuji za tip a přeji příjemné dubnové čtení, těším se na další příspěvek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se v dubnu víc zadaří, ale 4 knihy taky nejsou špatné, každý má své tempo a já taky nejsem zrovna rychlík ;) Odkaz na The Egg je na Goodreads, máš možnost si to přečíst i v češtině a jsou tam i jiné jazyky :) Ono se to zaobírá tématem lidské existence a je to hodně na zamyšlení :) A taky si tak trochu podvodem zvětšíš počet přečtených "knih" :D Děkuji moc :)

      Vymazat