neděle 6. března 2016

Přečteno (únor 2016)

Tak, nejkratší měsíc v roce je za náma a jsem tu s lehkým zpožděním s tím, co jsem za něj přečetl. Počet přečtených knížek se nakonec zastavil na čísle 5. Sice jsem myslel, že toho stihnu víc, protože jsem měl poslední týden v únoru prázdniny, ale aspoň něco, že?





Půlnoční koruna - Sarah J. Maas


Měsíc jsem započal s recenzním výtiskem od Megaknih a to Půlnoční korunou, které jsem se celou věčnost (čtěte přes půl roku) nemohl dočkat. No, bylo to pro mě menším zklamáním. Pořád to byla výborně napsaná knížka se skvěle vykreslenými charaktery, které si nechala z prvního dílu, ale ten děj... Víc v recenzi ZDE.

Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček









Jiskra v popelu - Sabaa Tahir

Kniha Jiskra v popelu má v zahraničí velmi kladné ohlasy, a tak sotva mi dorazila domů, už jsem se na do ní s radostí vrhal. A i přes velká očekávání mě kniha hodně překvapila a já po přečtení, které jsem si maximálně užil, nedokázal najít jedinou chybu. Jedině snad, že další díl vyjde bůhvíkdy... Recenze je ZDE.

Hodnocení: 5 z 5 hvězdiček










Cestování - nejlepší životní investice - Lukáš Kerhart

Po beletriích tu na mě na přečtení a zrecenzování čekalo Cestování - nejlepší životní investice, které jsem měl rychle přelouskané a kvůli této knize jsem nasbíral hodně informací, které se mi budou do budoucna vážně hodit. Recenze TADY.

Hodnocení: 4,5 z 5 hvězdiček











Kázání ohně - Francesca Haig

Další recenzní výtisk, tentokrát už YA a od Knih Dobrovský, který mě taky velmi překvapil. Po dlouhé době jsem neměl potřebu hlavní hrdinku zaškrtit a postavy byly celkově hodně dobře zpracované, stejně jako svět, ale styl psaní autorky je hodně těžký, a tak mi trvalo, než jsem se do knihy pořádně začetl. Po tom stráááášném konci jsem už úplně natěšej na další díl, který vyjde v originále až v květnu. Více k téhle knize se nachází ZDE.

Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček








Spálená obloha - Gilly Macmillan

Když už se mi ta kniha díky výhře u Knižního klubu domů dostala, přece ji tady nenechám jen tak ležet v koutě. Upřímně, jediný thriller, který jsem četl, bylo Šest let od Cobena, který se mi vážně líbilo, ale od tý doby jsem po tomhle žánru ani okem nezavadil. Ani nevim proč. Bylo to dobré, postavy dobře popsané, děj skvěle vygradovaný, pachatele bych ani ve snu neuhád, ale nějak nemám potřebu si knihu Spálená obloha nechávat doma. Asi poputuje někam dál.

Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček






Co jste v únoru přečetli vy? Byla v nich některá z těchto knih?

2 komentáře:

  1. Náhodou, pět knih je pěkná bilance. Já už se nemůžu dočkat Spálené oblohy, jsem na tuhle knihu opravdu zvědavá a mám vysoká očekávání, tak snad nezklame. :)
    Pěkné pondělí,
    K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když thrillery moc nečtu, mně se Spálená obloha celkem líbila, je to čtivé a dost zajímavé ;)

      Vymazat