pátek 30. června 2017

Omg This Song Book Tag


Málokdy mě nějaký tag opravdu zaujme, to už musí být fakt povedený, ale v poslední době jsem narazil hned na několik skvělých témat. A ten úplně nejlepší jsem našel u jedné americké booktuberky a následně i u Mati z blogu Svet kníh. Jmenuje se Omg This Song Book Tag a, jak už psala i Maťa, spojuje dvě nejlepší věci na světě: knihy a hudbu. U nás se zatím tolik nerozšířil, a tak se tímto způsobem snad dostane k více lidem. Takže přeji pěkné čtení, kliknutí na zmíněné písničky vás převede přímo na její videoklip na YouTube :)



🎵  Písnička, kterou musíš poslouchat pokaždé, když ji hrají, a nezáleží na tom, jak je stará či kolikrát jsi ji slyšel  🎵

Na začátek pro mě jednoduchý výběr. Nikdy nepohrdnu žádnou písničkou od mé milované Adele, jakákoli její písnička je mistrovské dílo, ale snad úplně nejvíc zbožňuji Hello. Přijde mi, že všem už celkem leze na nervy, já se jí však pořád nemůžu nabažit a vždycky, když ji slyším, si s radostí spolu s ní její text prozpěvuju.

📘  Kniha, která nikdy neomrzí  📘

Tak, samozřejmě že bych měl ke knížce, která se nikdy neomrzí, napsat mého milovaného Harryho Pottera, ale kromě téhle dá se říct klasiky se na tento post hodí i kniha Kostičas.



🎵  Písnička, která ti připomíná nejděsivější období tvého života  🎵

Ehm, zřejmě mám totálně perfektní život, protože nemůžu přijít na žádné pořádně děsivé období v mém životě :D Ale jedno z nejhorších bylo asi přestoupení ze základky na střední. S tím mám spojenou baladu od A Great Big World a Christiny Aguilery Say Something. Ta mě dojímá ještě doteď.

📘  Kniha, která ti připomíná to stejné období (nebo jiné, které jsem nesnášel stejně)  📘

Ne, žádná kniha mi můj odchod z devítky vážně nepřipomíná. Snažím se přemýšlet, co to jde, ale nic mě nenapadá.




🎵  Nová písnička, kterou teď nestále posloucháš  🎵

V poslední době jsem psychicky závislý na novince kapely Kodaline Brother. A s něčím se vám svěřím, když jsem si ji poprvé poslechl a díval jsem se na ten videoklip, málem jsem se rozbrečel... Až tak mě tenhle nový počin dostal.

📘  Kniha, kterou jsi si oblíbil naposledy  📘

Hlavně to nikomu neříkej od Miroslavy Varáčkové. Předchozí kniha této slovenské autorky mě hodně překvapila, takže jsem se vrhl na její contemporary novinku v Česku a opět jsem nebyl vůbec zklamán. Kromě čtivosti a dobře popsanému tématu šikany pro mě kniha nabyla i trochu osobnější rozměr, takže se mi líbila fakt moc a můžu ji jen doporučit.





🎵  Písnička, která je o mně  🎵

Před nedávnem jsem se celkem našel v písničce Waving Through a Window z v Americe velmi známého muzikálu Dear Evan Hansen. Ta vypráví příběh teenagera, který se cítí přehlížený a neviditelný, a tak jsem se někdy cítil i já.

📘  Kniha, která je o mně  📘

Co je to sakra za otázku?! Kniha o mně? Takovou opravdu ještě nikdo nenapsal :D Ale... vůbec nevím proč, ale strašně mě to táhne napsat sérii Mládí v hajzlu :DD Sice si myslím, ne, VÍM, že nejsem takový úchyl jako hlavní hrdina Nick, ale každý v sobě máme toho pubertálního blbečka, ne? :D



🎵  Písnička, která je divná, ale i tak se ti líbí  🎵

To poměrně sedne na Kettering, na ne příliš známou písničkou od skupiny The Antlers, kterou jsem zaslechl v jednom díle seriálu Sense8 a musel jsem si ji prostě hned vyhledat. Je dost odlišná než ostatní písně, ale když se do ní úplně ponoříte, zjistíte, že je to silná skladba s velmi procítěným projevem a smutnými slovy.

📘  Unikátní kniha, která mezi ostatními z nějakého důvodu vyniká  📘

Jen málo děl by se titulu unikátní kniha dokázala přiblížit víc než původní scénář k filmu Fantastická zvířata a kde je najít napsaném J. K. Rowling. Kromě toho, že není napsaná formou obyčejného textu, je zkrátka nádherně zpracovaná i s minimalistickými, ale překrásnými ilustracemi.



🎵  Písnička, která tě nakopne  🎵

Scars To Your Beautiful má naprosto úžasný text, jeden z mých nejoblíbenějších, a ten mě spolu se skvělou melodií a zpěvem Alessii Cary dokáže spolehlivě nabudit.

📘  Kniha, která tě inspirovala  📘

Hmm, inspirovala, těžké... Ale dost mými názory zamávala, nebo mě aspoň v mých postojích utvrdila jedna z mých současně nejoblíbenějších knih Něco víc Patricka Nesse. A abyste přišli proč, musíte si tenhle skvost přečíst :)




🎵  Odpočinková písnička  🎵

Hudbu poslouchám vlastně jenom kvůli odpočinku, takže bych mohl napsat skoro jakoukoli písničku, kterou jsem kdy měl rád, ale jednu dobu jsem dlouho relaxoval u Closer od dua The Chainsmokers a zpěvačky Halsey.

📘  Kniha, kterou je nejlepší si přečíst během upršeného odpoledne  📘

Nedá se říct, že by Sochař od Scotta McClouda byla zrovna odpočinková kniha, spíš je to pěkná emoční ždímačka, ale na dlouhé zamračené odpoledne se kvůli tomu, že je to komiks, ač velmi obsáhlý, hodí úplně bezvadně.




🎵  Písnička, která je tvoje guilty pleasure  🎵

Mojí guilty pleasure jsou pravděpodobně dva soundtracky z druhého a třetího filmu k adaptaci Letopisů Narnie. The Call zazní na úplném konci Prince Kaspiana a byla to láska na první poslech, dokázal bych ji poslouchat pořád. There's a Place For Us je zase z Plavby Jitřního poutníka a miluju ji stejně jako The Call.

📘  Kniha, která je tvoje guilty pleasure  📘

A mou guilty pleasure mezi knihami se už před několika lety stala Hvězdy nám nepřály a vlastně každá kniha od Johna Greena. Vím, že jeho knihy nejsou zrovna příliš náročné, ale právě ony mě tehdy dokázaly utvrdit v tom, že čtení miluju.




🎵  Nostalgická písnička, která tě vrací v čase  🎵

Za nostalgickou písničku by se dalo označit hromady hitovek, například to může být skoro každá z těch starších písniček z dílny Lady Gaga, od Poker Face, přes Born This Way, až po The Edge of Glory. Dál mě do dřívějších dob dokáže spolehlivě přenést třeba také Rather Be nebo Boom Clap z adaptace Hvězdy nám nepřály.

📘  Kniha, kterou jsi četl strašně dávno a připomíná ti dětské časy  📘

Kromě Harryho Pottera to je také neméně známá sedmidílná série Letopisy Narnie. Už je to vážně hrozně dlouho, co jsem je četl, ale vím, že mě to v dětství velmi bavilo a ten svět jsem vážně zbožňoval, což mi vydrželo doteď.



Jestli vás tento tag zaujal aspoň podobně jako mě, rozhodně ho udělejte a pošlete mi na něj odkaz :)

7 komentářů:

  1. Tvůj blog je strašně super! :3 Já tag asi vyzkouším taky, jelikož... mě to zaujalo. :)

    Ráda si tady počtu, máme vcelku podobný styl četby...
    Super, pobavila jsem se.
    Lu z blogu Lupínková dáma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, a jsem rád, že se do něj taky zapojíš :3

      Vymazat
  2. Hello je super, ale radši mám metalový cover na ni :D A toho se teprv nemůžu nabažit. U Say Something mám taky vždycky husinu... "And I'm saying goodbye" a jak tam začne ta hudba, to prostě nedávám :D
    No jo, Lady Gaga, to jsou moje začátky poslouchání... :D Snad poprvé vidím tag knih i hudby, tak se do toho taky vrhnu :))

    OdpovědětVymazat
  3. Honzo, úžasné! To se ti teda vážně povedlo. Nikdy mě nic takového ani nenapadlo. A hlavně, nikde jsem tohle neviděla. Máš jinak nádherně udělaný blog! Sleduju tě tedy více na IG, ale už začnu i tady! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, děkuji mnohokrát, snad se ti u mě bude i nadále líbit :3 :-)

      Vymazat