středa 28. června 2017

Měsíční chvástačka (červen 2017)


Po květnu, vééééélmi bohatém na nové přírůstky, jsem si dal předsevzetí, že v červnu tentokrát budu o hodně hodnější a nakupování novinek se zdržím. No, dá se říct, že jsem to jakžtakž splnil :D Asi se rovnou koukněte, jak jsem si teda v posledním měsíci tohoto školního roku vedl, dohromady vám zde ukážu 6 přenádherných přírůstků.



Jestli jste si v posledních několika dnech nevšimli, že kniha Harry Potter a Kámen mudrců v pondělí slavila přesně 20 let od originálního vydání v Anglii, nevím, na jaké planetě jste právě žili, ale na Zemi to rozhodně nebylo. A tak hlavně proto si pro nás nakladatelství Albatros přichystalo, i kromě jiných fantastických překvapení, nové a doslova kouzelné kabátky pro celou sérii od Jonnyho Duddlea. 
A já jsem první díl přímo u Albatrosu vyhrál! Ani si nedokážete představit tu euforii, do které jsem se dostal, když jsem se tu informaci dozvěděl... Hned následující pracovní den mi dorazila a já byl šťastný jak blech, že mám doma k těm třem Kamenům, které už vlastním, dalšího kamaráda :D



Nejspíš to o mně nevíte, ale kromě knížek se taky hodně věnuji hudbě a především hře na trubku, s kterou jsem letos na místní ZUŠ absolvoval. Každý absolvent vždycky ke konci roku dostane od ZUŠky poukaz na 100 Kč na jakoukoli knížku v našem malém knihkupectví, kterou si tam vybereme a pak ji dostaneme na konci absolventského koncertu. Já jsem si zvolil high fantasy Příslib krve, kterou jsem měl v merku už od jejího samotného vydání. A má pěkné mapky!



A tohle jsou mé jediné koupené knihy! :D Když jsme byli na výletě v Hradci, nemohl jsem si odpustit malou návštěvu v Dobrovským. Ze začátku jsem se dost držel a užuž jsem skoro odcházel s taškou bez žádných knížek, ale nakonec mi to prostě nedalo a vrátil jsem se pro Falešný polibek, první díl série, který teď zrovna všichni čtou, a Půlnoční hvězdu, závěrečnou část trilogii s těmi nejošklivějšími českými obálkami. Ale kašlem na obálku, důležitý je ten vnitřek, a ten není vůbec k zahození.



Od nakladatelství Slovart mi na recenzi přišel český překlad původně slovenské knihy Hlavně to nikomu neříkej. Od Miroslavy Varáčkové jsem už před dobou četl její dystopii Adaptace a chtěl jsem vyzkoušet její další knihu, která se zabývá úplně jiným tématem a to konkrétně šikanou. Mám ji už i přečtenou a můžu vám říct, že to bylo velice milé překvapení.
Nakonec mi včera došel i dlouho očekávaný balíček s recenzákem od Dobrovského, Projekt Kronos. Její koupi jsem zvažoval i na Světě knihy, teď jsem ale dostal možnost vzít si ji na recenzi a jsem na ni dost zvědavý. Zatím jsou na knihu hodně rozporuplná hodnocení, a tak se nemůžu dočkat, jak tahle pěkně zpracovaná česká sci-fi prvotina dopadne u mě.




Teď se ještě pokochejte pohledem na jejich hřbety. No nejsou nádherné?

4 komentáře:

  1. Takové krasavice <3 Baví mě to nové vydání Harryho, mám ho v angličtině a stojí mě hodně sil odolat pokušení začít ho sbírat i v češtině :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? Jsou úplně nádherné <3 :3 Já jsem si právě taky tohle vydání někdy před dvěma roky koupil v angličtině a nejdřív si ho v češtině nechtěl pořizovat, ale pak jsem ho jen tak random vyhrál :DD A teď mám opravdu dilema, jestli tu celou sérii v těchhle obálky opravdu potřebuju... :D

      Vymazat
  2. Krásné přírůstky. <3 Projekt Kronos mě hodně láká, tak třeba se k němu někdy dostanu... A nový Harry vypadá zkrátka kouzelně :) Přeji hezké čtení!

    OdpovědětVymazat