středa 1. března 2017

Měsíční chvástačka (leden + únor 2017)


Už se zde celkem dlouho neobjevila žádná chvástačka, a to jenom z toho důvodu, že mi do knihovničky v prvním měsíci roku přibyly pouze 2 knihy, a tak jsem byl příliš líný na to dělat takový chudý článek. Chtěl jsem to spojit společně s únorem. To jsem ale nevěděl, že právě únor bude na počet nových knih tak bohatý. Malounko jsem to prostě přehnal, za minulý měsíc jsem nastřádal dohromady 11 knih, což je na mě opravdu obrovské číslo.





Těmi dvěma zmíněnými knihami jsou tyto dvě krásky. Druhý díl ze série od Chrise Riddella Otolína mi přišel od Presco Group a ke konci ledna se i ke mně konečně dostala celým světem očekávaná novinka Čáry života, další kniha od autorky Divergence Veronicy Roth. Obě dvě byly recenzáky, takže jsem po Vánocích neutratil za knížky ani korunu. Pochválit se ale nemůžu, protože to jsem rychle vykompenzoval v tom následujícím měsíci.




Jméno prvního dílu ze série Griša Světlo a stíny bylo u nás v poslední době dost skloňované, nejen kvůli svému příběhu, ale i kvůli nepřevzaté české obálce. Mně se tahle líbí, celkově s tou barvou se mi ke knize hodí víc a i ta holka na obalu není první modelka, která se grafikovi hodila. Přesně takhle jsem si Alinu představoval. Prostě mě v knihkupectví zaujala, koupil jsem si ji a vážně toho nelituju.




Pak mi přišel balík z Megaknih, byla ta taková moje odměna za to, že jsem přežil první pololetí. Krvavé ostří, novely ze světa mého milovaného Skleněného trůnu, jsem potřeboval nutně mít, retelling na pohádku Aladin Zakázané přání je jak u nás, tak ve světe dost chválený a konečně jsem se uvolil pořídit si vlastní celou trilogii Divergence v tomhle nádherném paperbackovém vydání. Když jsem ji asi před dvěma a půl roky četl, měl jsem ji půjčenou z knihovny, a i když se mi hrozně moc líbila, nějak jsem si ji nechtěl kupovat. Ale teď, když jsem přečetl Veroničinu novou knížku, musel jsem ji konečně mít. Sakra, kdy si jenom dám rereading?




Taky mi přišly dva recenzní výtisky od knihkupectví Knihy Dobrovský, jeden na začátku a druhý na konci měsíce, a to tyhle dva červené a překrásné kousky. Předchozí díl Serafiny a čarodějné hůl se mi líbil jakože hodně a pokračování na první díl nijak neztrácelo. Probuzení Simona Spiera právě čtu a myslím, že se mi to bude líbit.




V únoru jsem poprvé využil výměny knih. Odpusť mi. Megan jsem si chtěl přečíst už od jejího vydání (a samozřejmě jsem si to teď musel na netu vyspoilerovat, fakt super!), zato Jedovatá slova jsem neměl nijak v plánu číst, natož si ji pořizovat, ale když jsem ji tak tam na tý fotce na facebooku viděl, nemohl jsem to tam nechat.




Sice to slovo nesnáším, ale tahle kniha je opravdu DOKONALOST. Vadná si pro její pravdivost, skvěle popsanou společnost a postavy zaslouží daleko víc pozornosti, než si jí dostává. Nemusíte se vůbec bát ani českého vydání. Ta obálka je sice trochu zavádějící, ale překlad a korektura jsou vážně více než ucházející. A podzimu, kdy vyjde další díl, se asi nedočkám.




Tak tohle je moje velká nadílka, která se mi doma sešla od nového roku. Pochlubte se, kolik jste si už stihli v tomto ruce koupit knih vy? Byla v nich i některá z mé chvástačky?

9 komentářů:

  1. Krásne hromádka dobrých kníh :-) Dvojku Serafíny som čítala a je to naozaj super príbeh. Zárezry smrti/ Čáry života mám vo wishliste rovnako ako Grišu. Naozaj pekné prírastky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já si od nového roku koupila už 10 knih, takže jsme na tom tak nějak podobně. Také jsem poprvé využila fb skupinu knižní výměny a pořídila si tam jednu knihu :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Koukam, ze danemu mesici vladla Veronica Roth :-D hezke cteni preji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také je to královna na svém místě :D Děkují :)

      Vymazat
  4. Hmm, Odpusť mi Megan a Jedovatá slova jsou mi nějak povědomé... :D Snad se nezklame ani jedna :) Já jsem zvědavá na toho Jonathana Strange, ale v blízké době ho zatím neplánuji číst. Ale díky za super výměnu :)

    Jinak Krvavé ostří mám teď nově taky. Už jen přečíst Královnu stínů a pak se na povídky hned vrhnu :) A Grišu budu mít snad brzy taky, moc se na ni těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čím to asi bude? :D Taky děkuji ;) Možná by bylo lepší, kdyby sis Krvavé ostří přečetla ještě před Královnou. Více tak pochopíš Aelinino chování, ale nechám to na tobě :)

      Vymazat
  5. Tolik krásných knížek. Vadnou a Čáry života si chci také pořídit.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat