pondělí 11. července 2016

Úlovky z knihovny #5


No, z dovolené jsem se ve zdraví pěkně vrátil do Čech domů a konečně jsem tu zpět s dalším článkem. Hned druhý den po příjezdu jsme spolu se ségrou navštívili knihovnu, kde jsme si dohromady půjčili hromadu knih. Skoro jsme to ani nepobrali domů, holt jsme si vzali málo tašek. Ale jsou prázdniny a to znamená #vicecasunacteni! Já jsem se po hodně dlouhé době v knihovně zase neudržel a tentokrát jsem si vypůjčil krásných 6 kousků.




Ze začátku se chci ještě omluvit za tu otřesnou kvalitu. Však asi znáte, mobil není zrcadlovka a ta fólie tomu taky teda moc nepomáhá. A teď už opravdu k těm knihám. Na dovolené jsem nějakým záhadným způsobem propadl sérii Percy Jackson, kterou jsem začal číst na své čtečce. Ale i můj zlatý Kindlík se prostě nemůže vyrovnat fyzické knize, takže když jsem v poličce uviděl druhý díl Moře nestvůr, který už mám teda už rozečtený na čtečce, vzal jsem si ho s sebou, a abych nebyl pozadu, přidal jsem k tomu i třetí pokračování Prokletí Titánů. Čtyřku jsem tam už nikde nezahlíd.














Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti mám už v hledáčku dost dlouho a zrovna teď celou tuto sérii naše knihovna zařadila do svého katalogu. Jsem hrozně zvědavej, jak se mi to bude líbit, a nejradši bych se na to rovnou vrhl. A film si taky rozhodně nenechám ujít. Chtěl jsem si domů rovnou vzít i dvojku Podivné město, ale tu mi někdo vyfoukl přímo před nosem. Grrrrrrrrr.

















A když už máme to volno, půjčil jsem si i trilogii Nebe od autorky Veronicy Rossi a to Pod nekonečnou oblohou, Do poklidné modři i poslední díl Cesta věčnou nocí. Tahle je v mém co-si-chci-přečíst taky pěkně dlouho a teď je myslím tak správná příležitost si toto přání splnit. Ohlasy k ní jsou spíš kladné a já se na to dost těším. Fakt bych nejradši všechny ty knihy, co tady mám, přečetl hned a okamžitě.














Jak si užíváte těchto prosluněných a určitě i pročtených dní? Máte něco k mým dnešním úlovkům? A taky byste někdy nejradši přečetli všechny knížky naráz?

4 komentáře:

  1. Percyho naprosto žeru a pokračování v podobě Bohů Olympu je ještě lepší! :) A Nebe mám doma celé, ale taky jsem ještě neměla příležitost si knihy přečíst.
    Přeju pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Percyho mám v plánu také, ale u Sirotčince asi nakonec skončím jen u filmu :P
    Na sérii Nebe se těš, je úžasná! :)
    Pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U toho Sirotčince by to byla škoda, právě ho čtu a zatím se mi to hodně líbí :) Díky ;)

      Vymazat