pátek 24. června 2016

Měsíční chvástačka (červen 2016)

Jelikož se červen spíš točil kolem koupi mého nového mobilního telefonu, protože ten svůj starý jsem si utopil (prosím neptejte se mě, jak se mi to povedlo :D), k nákupům knížek se nějak jaksi příliš nedostalo. Za tenhle měsíc tu tedy mám pouze 4 knížky, které jsem si pořídil.







Určitě jste zaznamenali, že nedávno byla některým českým knižním dílům udělena cena Magnesia Litera, u které je i cena čtenářů. No a kdo hlasoval pro nějakou knížkou, mohl vyhrát poukázku na 200 Kč na libovolnou knihu z knihkupectví Kosmas. Mně se poštěstilo, tuto poukázku jsem vyhrál a následně si objednal knížku Univerzita výjimečných - Zkouška, která mě na první pohled zaujala. S poštovným mě stála přibližně stovku, což je dobrý kauf, ne?














Po Česku už nějakou tu dobu jezdí a seznamuje se se svými českými čtenáři americký spisovatel Robert Fulghum, který navštívil i moje město, a my jsme se s mamkou rozhodli, že si nějaké ty knihy od něj koupíme a přečteme. A tak teď doma máme Drž mě pevně, miluj mě zlehka, Vzpomínky na jedno dobrodružství a jeho nejnovější povídkovou knihu sestavenou jen pro Čechy Poprask v sýrové uličce. Poprask jsem už přečetl a musím říct, že to nebylo vůbec špatný. Už se těším, až se vrhnu na ty ostatní.












Co jste si v červnu koupili vy?

10 komentářů:

  1. Skvělé přírůstky, Fulghuma miluju, ale tyhle tituly doma zatím nemám, vlastním zatím jen tu "bílou edici", jestli víš, které knížky myslím :) Určitě ale budu muset dokoupit i tyto kousky :) Přeji, ať se všechny knihy líbí, měj se :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná tuším :D Poprask vážně doporučuji, všechny povídky v ní byly vážně super :) Díky ;)

      Vymazat
  2. Fulghum neni autor, po kterem bych sahla. Ma u nas Listivani, tak jsem uvazovala o Poprasku, ale nakonec jsem odolala:D. Univerzitu chci taky zkusit, ale ted na ni nemam naladu:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych po něm nejdřív taky nesáhl, ale to Listování bylo úžasný a Fulghum je strašně milý a vtipný pán, a tak jsem to chtěl aspoň zkusit. Možná to není úplně pro moji věkovou skupinu, ale ten Poprask se mi hodně líbil :)

      Vymazat
    2. Jo a už tady mám ty pravidelný čtenáře, jestli se teda pořád chceš k nim přidat :D

      Vymazat
  3. Fulghuma neznám a ani mě nijak neláká, ale Univerzitu bych si chtěla taky přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ho předtím neznal, ale svojí osobností mě donutil k tomu, abych si od něj něco přečetl :)

      Vymazat
  4. Super příspěvky, Univerzitu výjimečných jsem si také pořídila a mám z ní velkou radost :) a těším se na její přečtení. Tobě přeji také příjemné čtení ;) Ahoj

    OdpovědětVymazat