úterý 17. května 2016

Úlovky z knihovny #4

Asi jsem jeden knihomol z mála, ne-li úplně jedinej, kdo se, když jde do knihovny vrátit knížku a hecne se nic si nepůjčit, opravdu vždycky udrží a nic si nepůjčí. Proto zde mám po hodně dlouhém čase až teď další Úlovky z knihovny, tentokrát jsem se celkem rozšoupl a z naší městské knihovny si odnesl 5 knížek.


Já osobně komiksy moc nečtu, jsem spíš na písmenka než na obrázky a dost se v nich ztrácím, ale všude, vážně všude, vidím, jak jsou teď komiksy v Česku rozšířené, dost se čte třeba Zátopek, komiks, který pojednává o kuse života tohoto známého českého rekordmana. A tak když jsem ho tam viděl v té poličce tak osamoceného, nemohl jsem ho tam nechat. Mám už ho dokonce i přečteného a fakt hodně se mi to líbilo. Kresby jsou v něm vážně nádherné, je to taková příjemná jednohubka.


Už dlouho si plánuju přečíst knihy Roky pod psa a Smečka rváčů, první dva díly trilogie od Markuse Zusaka, které napsal ještě před svým velkým úspěchem v podobě knih Posel a Zlodějka knih. Já osobně tyto dvě knížky zbožňuju, víc teda Posla, a Roky pod psa bylo mým absolutním must-readem. Dlouho ho však v knihovně neměli, ale dneska jsem ho tam viděl i s jeho pokračováním a vzal si je pěkně taky. Jsou hodně tenký, obě mají po 150-ti stránkách, a určitě je budu mít hnedka přečtené.


A jako poslední tady mám druhé díly z nějakých sérií, Tažení do Tearlingu a Měsíc nad Soho. Před Tažením do Tearlingu jsem si sice ještě chtěl zopáknout jeho první díl, ale co si vzpomínám, nic moc se v něm zas tak nedělo, a tak na to kašlu a přečtu si to bez rereadingu Královny. Možná budu vedle, co se týká postav, ale tak se snad brzo zorientuju. Řeky Londýna si mi hodně líbily. Já abych neměl rád něco, co se odehrává v Londýně? I samotný příběh byl dost dobrý a na jeho další díl Měsíc nad Soho se moc těším. Prý tahle série v kvalitě velmi stoupá, tak jsem na to zvědavej.





Líbí se vám moje úlovky?

2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Co si pamatuju, tak jsem z Královny zas tak vodvařenej nebyl :/ Ale Tažení už jsem nepřečtený vrátil, rozhodl jsem se, že si celou sérii přečtu, až v Česku vyjde i třetí díl, stejně bych to všechno zase zapomněl

      Vymazat