pondělí 30. května 2016

Měsíční chvástačka (květen 2016)

Na květen, co se týká knih, které jsem si v tomto měsíci koupil, jsem hodně pyšný. Nastřádal jsem jich 7, což je na mě celkem dost, a ze všech jsem absolutně nadšený.



Ještě začátkem měsícem nám spolu s mamkou přišel balíček z e-shopu Megaknihy.cz, ve kterém jsme já měl Naslouchače, který mě uchvátil námětem i obálkou, která je naživo úplně božská, a Osudný polibek ze série Havraní bratrstvo, která u nás nebude dovydaná. Přečtěte si příběh smolaře: v pondělí 9.5. jsem si tuto knížku objednal , protože jsem jí už nedokázal po dlouhém pomrkování po ní odolávat. Strašně jsem se na ni těšil. Ve čtvrtek 12. jsem se dozvěděl, že už v neděli Argo na svém Facebooku zvěřejnilo, že sérii Havraní bratrstvo už dál vydávat nebudou. Takže jsem se absolutně naštval a měl chuť jim něco napsat. Ale pak jsem to nějak vydejchal a zhodnotil to tak, že si to přečtu a pak uvidím. Jestli se mi to bude líbit a zaujme mě to, počkám na slovenské vydání druhého dílu, který by měl Slovart vydat. Tak snad se pochlapí a neskončí to stejně jako u Arga.










Pak mi přišel recenzák od knihkupectví Knihy Dobrovský a to Serafina a černý plášť, kterou jsem už stihl přečíst. Mně neskonale sedla a strašně bavila. Recenze by měla být co nevidět. A ta obálka je taky perfektní, miluju zelenou.














Abych dodržel "povinnost členství" v Knižním klubu, objednal jsem si z Buxu sérii Legenda, která tam byla za směšný pakatel. Mám pocit, že jsem snad poslední pod sluncem, kdo tuhle trilogii ještě nečetl. Graficky je hrozně dobře udělaná a příběh určitě taky nebude k zahození.














Na konci května jsme s rodinou vyrazili do Hradce do obchoďáku, a tak jsem honem vyhledal Neoluxur a tam jsi asi po dvou hodinách obcházení těch klenotů, protože jsem si dovolil koupit jenom jednu knížku, nakonec vybral Všichni jsme hleděli vzhůru. Tak doufám, že mě nezklame.










Četli jste nebo chystáte se číst některých z mých úlovků?

6 komentářů:

  1. Na naslouchače už se těším. Všichni jsme hleděli vzhůru mám recenzi, ale čtu to po kouskách už asi přes msíc a ani by mi nevadilo, kdybych to nedočetla. Není to špatné, ale moc se tam nic neděje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naslouchač vypadá hodně dobře, zatím jsem slyšel jenom velmi kladné ohlasy.

      Vymazat
  2. Nesnasim nedovydane serie, mam jich hned nekolik a silene me to stve. Prijde mi to vuci ctenari nefer.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jich už několik mám, ale tahle série vyjde aspoň ve slovenštině, kdežto ty ostatní v mojí sbírce přestalo vydávat i to Slovensko. Moje angličtina není vůbec na dobré úrovni, tak snad s tou slovenštinou nebudu mít moc problém...

      Vymazat
  3. Havraní bratrstvo jsem si chtěla už dlouho přečíst, ale teď když čtu, že nebude dovydané, tak to teda nevím :/ Důvod byl malý prodej? :(
    Jsou to všechno nádherné knihy a jen si je užij! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prý ano, ale ten druhý díl už myslim připravovali, měli už obálku a myslím i načatej překlad, ale pak se dva roky po vydání prvního dílu vytasí, že se málo prodával :/ Já fakt nevim... Asi to fakt zkusim v tý slovenštině. Jinak díky ;)

      Vymazat