neděle 1. října 2017

Měsíční chvástačka (září 2017)


Září bylo zase u mě v tom knižním hledisku dost slabé. Jak v tom čtecím smyslu, což se dozvíte v přečtenu, tak především v jejich přibývání a pořizování. Sice jsem si ještě v září měsíc objednal pár horkých novinek, ale ty mi zatím ještě nestihly dojít... Takže za minulý měsíc tu mám akorát 2 nové přírůstky, což vážně není nic moc.




Po dlouhých obdobích, kdy čtu převážně knížky z žánru young adult, to vždycky chce nějaké osvěžení a něco chytřejšího a reálnějšího, než jsou lehké fantasy pro dospívající. Nechápejte mě špatně, YA miluju, ale zároveň se často hrozně rád zavrtám i do literatury pro dospělé. 
Zvíře od Torey L. Hayden, která společně s úžasným projektem LiStOVáNí před pár dny přijela do mého města, je non-fiction román popisující jednu část svého života pedagožky a dětské psycholožky, zaměřující se na děti, jež z nějakého psychického problémů odmítají mluvit. 
Hodně mě to zaujalo, takže jsem si tam knížku taky hned koupil a rovnou nechal i podepsat.



Druhý a zároveň poslední přírůstek je recenzní výtisk od nakladatelství Slovart Moje sestra žije na krbové římse. Určitě si pamatujete pěkně graficky zpracovanou knížku Kečupová mračna od Annabel Pitcher, tohle je další její standalone a je podobně pěkný jako právě Mračna. Ta ťapky na stránkách jsou úžasný :3 A její námět zní opravdu dobře.
Moje sestra žije na krbové římse je napsána z pohledu desetiletého Jamieho, jehož sestra Rose, na kterou si skoro vůbec nepamatuje, byla před pěti lety obětí teroristického útoku, zemřela během výbuchu a zbytky jejího zpopelněného těla žijí stále doma v urně na krbové římse. Jeho rodiče se  zét tragédie nedokážou vzpamatovat, matka s nimi už nějakou dobu nežije a otec se utápí v depresích a alkoholu.



Zaujali vás moje sporé záříjové přírůstky?

2 komentáře:

  1. O druhé knize už jsem slyšela, hlavně díky instagramu, kde se stala terčem mnoha fotek. I anotace je skvělá, tak doufám že se ke mě taky dostane :)

    OdpovědětVymazat