pondělí 29. srpna 2016

Letní chvástačka

O letošních prázdninách jsem se místo nakupování knih chtěl věnovat spíše čtením těch titulů, které jsem si tady zatím nastřádal a které mě lákají už nějakou dobu, což se mi celkem i povedlo, takže v červenci jsem nekoupil ani jednu knížku. Zato v srpnu jsem se neudržel a několik novinek si prostě pořídit musel. A tak jsem ty dva prázdninové měsíce tak trochu spojil a jsem tady s Letní chvástačkou! Kromě nových 4 papírových knih mi do mého Kindlu přibylo i další 4 velmi zajímavé kousky v podobě e-knih.





Na knihu Dvůr trnů a růží, velmi chválený retelling pohádky Kráska a Zvíře, od naší božské Sarah J. Maas jsem se těšil už téměř rok, a tak není vůbec divu, že jsem se pár dní po jejím českém vydání pro ni hned vydal do kamenného knihkupectví. A samozřejmě jsem se do ní okamžitě začetl. Kdybych neměl nějaké prázdninové povinnosti a brigádu, snad bych ji přečetl pouze na pár zátahů, jak skvělá byla. Jestli chcete vědět nějaké moje další dojmy z ní, můžete se přečíst recenzi ZDE.






Hned ten den, kdy jsem si pořídil Dvůr, mi také přišel recenzní výtisk od knihkupectví Knihy Dobrovský Uvnitř mé hlavy. K jejímu zrecenzování mě přinutil její vcelku zajímavý námět i fakt, že má naprosto dokonalou obálku. Jak se mi líbila uvnitř, to se můžete dozvědět v mé recenzi TADY.






O pár dní později mi přišel balík z Megaknih s těmito kráskami. Příběh Simona a Baze mě zaujal už i v starší knize od Rainbow Rowell Fangirl. Těmto postavám teď dala v knize Nedej se trochu víc prostoru a mně rozhodně v knihovničce i tato novinka nemohla chybět. Stínová královna na našem českém knižním poli zatím sklízí jenom samý úspěch a já jsem jednoduše neodolal a objednal si ji taky. Opět se jedná o převyprávění, tentokrát jedné z mých nejoblíbenějších pohádek o Sněhurce, místo trpaslíků se ovšem v této knize prý vyskytují draci a spor mezi Sněhurkou a Zlou královnou nezavinila krása, nýbrž magie. Vypadá to vážně luxusně, což se dá říct i o mapce, která se nachází vevnitř.






V druhé polovině prázdnin mi také přišly dvě recenzní knihy od serveru eReading.cz. Tou první je Zahrada spáčů, kniha, která mě hodně zaujala svým nápadem a myšlenkou. Tento literární počin se zaobírá velmi diskutabilním tématem, a to životem v uzavřené lidské komunitě. Hlavní hrdinka právě v jedné takové komunitě žije. Víc o této knížce najdete v mé recenzi ZDE.






Schválně, kdo uhodne, která druhá e-knížka mi přišla na recenzi od eReading.cz a nachází se na fotce?! :D Ne, dělám si srandu, omlouvám se, že se absolutně nedá poznat, co jsem to vlastně vyfotil, ale obálka knihy Vězeň noci a mlhy je tak tmavá, že na mé černobílé čtečce vypadá... prostě takhle! Jinak samotná knížka nás přesouvá na začátek 30. let 20. století do německého Mnichova, kde mladinká Gretchen vyrůstá po boku svého strýčka Dolfa. Přesně tak, tento strýček není nikdo jiný než sám Adolf Hitler, kterého snad nikomu představovat nemusím. Vězeň už je taky přelouskán, ale recenze jaksi zatím není. Ale bude brzo... snad.






Ano, další eReading.cz. Možná už jste slyšeli o soutěži, která na tomto webu probíhala celý srpen. Nějaké e-knihy jsou zde porůznu pozlevňované a některé byly dokonce i zadarmo. Tento případ platí i u Neviditelného od C. D. Payna. Od tohoto spisovatele jsem si chtěl už dlouho něco přečíst a tohle byla skvělá příležitost. Sice jako opravdu nevím, kdy se k ní dostanu, ale tohle jsem tam prostě nemohl jen tak nechat!






A nakonec další e-kniha z této soutěže. Pod vlivem Jupiteru mě zaujala už hned, jak vyšla, ale nechtěl jsem utrácet tolik peněz za tak malý "sešítek" a navíc jsem na tuto knížku viděl dost negativních ohlasů. Ale teď jsem ji mohl mít zadarmo, takže super! Ve zkratce příběh vypráví kluk Jack, jehož rodiče vezmou do takové v uvozovkách pěstounské péče Josepha, chlapce sotva staršího než on a na první pohled nijak zvláštního. Ale něčím se přece jenom liší. Má dceru jménem Jupiter a chce ji stůj co stůj najít.








Taky vám zdobí knihovničku některá z těchto krásek?

10 komentářů:

  1. Doma nemám ani jednu - knižní novinky se mi asi obloukem vyhýbají, ale ráda bych si přečetla Stínovou královnu a s tím, co jsi tu napsal se na ní těším ještě víc :) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Krasa. Jupitera jsem chtela tez, ale zapomnela jsem ten den na tu akci:(

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem Dvůr trnů a růží, ale ten mě teda docela zklamal. Čekala jsem od Sarah víc, bylo to strašně klišoidní. Nedej se mám taky za sebou a to se mi líbilo moc! :) No a Stínovou královnu mám zrovna objednanou, tak jsem na ni zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já to mám přesně naopak. Já jsem zase čekal o malinko víc od Rainbow :)

      Vymazat
  4. Krásné přírůstky :). Doufám, že Dvůr trnů a růží si taky brzy přečtu :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezké přírůstky! :)) Nedej se mám taky a Dvůr trnů a růží taktéž plánuji si pořídit ^^

    OdpovědětVymazat