úterý 23. května 2017

Měsíční chvástačka (květen 2017)


Ještě před nějakým tím časem bývala moje každoměsíční knižní chvástačka celkem chudá a nijak značně velká, když se v ní objevovalo dohromady pět knížek, bylo to maximum. Ale v posledních měsících jsem si všiml, že to číslo přírůstků za jednotlivý měsíc začíná nějak podezřele narůstat. Prostě jsem si tak trochu vyrážel z kopítka. A tento měsíc, v květnu, to celé vyvrcholilo a nabylo úplně jiný rozměr! V květnu 2017 mi totiž do knihovničky nepřibylo ani 5, ani 10, natož 15, ale přímo 21 nových knih!!! Svět knihy je prostě prokletí... Proto svoji chvástačku právě za tento měsíc přidávám už vcelku brzo, protože na nové přírůstky mi za prvé, nezbyly úspory, a za druhé, mám tady toho tolik na přečtení, že nabírání nových recenzáků by byla hotová ptákovina.




Před už (na tomto blogu několikrát) zmíněným Světem knihy jsem si radši nic nekupoval, raději jsem šetřil, což se taky nakonec vyplatilo. Ale sešly se mi zde čtyři naprosto nádherné recenzní výtisky. Bestie je zvíře i Něco víc jsou mé první recenzáky od úžasného nakladatelství Slovart. Obě jsou již úspěšně přelouskané, na Něco víc je taky dokonce recenze (a to ZDE), ta druhá na zrecenzování teprve ještě čeká. 
Dále zde mám od knihkupectví Knihy Dobrovský Neobyčejné od V. E. Schwab. S touto autorkou mám takový prazvláštní vztah. Náměty jejích knih se mi strašně moc líbí, ale dělá mi nepochopitelný problém se do jejích příběhů pořádně začíst. To jsem měl kromě Neobyčejných, u kterých jsem zatím zvládl jen 80 stránek, i u Temnější tvář magie, jejíž čtyři Londýny byly parádní, ale to zpracování mi úplně nesedlo.
Těsně po Světě knihy mi přišel poslední recenzák od Joty, tahle nádherná zlatozelená kráska s názvem Povídky podivných. Universum podivných Ransoma Riggse je jedním z mých nejoblíbenějších a tuhle novinku jsem si prostě nemohl nechat ujít. Taky jsem se na ni hned vrhl, slupnul ji jako malinu a samozřejmě... zase chci víc.



Tady vám opět dávám fotku všech mých přírůstků ze Světa knihy. Jestli se o nich chcete dozvědět víc nebo jakým způsobem se ke mně dostaly, přes TENTO ODKAZ se dostanete na můj malý report z právě tohoto festivalu, kde jsem o nich napsal o něco víc.


Tak se taky pochlubte, ať v tom nezůstanu sám. Kolik jste si v květnu pořídili knih vy? 
A byla jich taková hromada, že si na tento měsíc už taky dáváte zákaz chození do knihkupectví?

26 komentářů:

  1. Tak to je ale hromada!!! :D Závidím Ti toľké skvelé kúsky! Užívaj si čítanie. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To táhnutí všech tašek plných knih přes celou Prahu sice úplně k závidění není, ale moc díky :D

      Vymazat
  2. Tak to je pořádná hromádka! Snad se ti budou všechny knihy dobře číst a budou se ti líbit :))
    Já si v květnu pořídila pouze 3 knihy a to Korunu od Kiery Cassové, Políbená ledem od Amandy Hockingové a pak jsem v levných knihách objevila poslední díl Honu od A. Fukudy :))

    OdpovědětVymazat
  3. I díky Světu knihy jsem si taky pořídila víc knížek než obvykle. Ne sice tolik jako ty, ale něco přeci jen - Chlapec v pruhovaném pyžamu, Husitská epopej V, Jákobovy barvy, Jsou světla, která nevidíme a dneska mi přišel recenzák Tíha vesmíru.

    Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to, že jsi hlavně na historické knížky :D Ať se hezky čtou, vypadají skvěle :))

      Vymazat
  4. Taková obrovitánská hromada :D To by mi na Světě Knihy urvalo ruce :D Mě stačilo těch mých osm.
    A mimochodem i tenhle týden jsem se zbláznila a něco "málo" jsem objednala :D Ale to všechno bude ve videu Přírůstky za květen :)

    OdpovědětVymazat
  5. Samé krásné knihy sis pořídil! :) Já vydám přírůstky až na konci května, teď v týdnu mi ještě nějaké přibydou. Ale jelikož jsem si ze Světa knihy přivezla 56 knih, tak to bude hodně obří ,,chvástačka" :D .

    To vydání Zvířat, Bajek a Famfrpálu je naprosto úchvatné, taky o něm uvažuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. KOLIK?!!! :O A to myslíš jako vážně? :D Oproti tomu moje chvástačka vypadá jako úplně zanedbatelná kupička :DD

      Vymazat
  6. Teda, tolik knih...a samé zajímavé. Přeju příjemné čtení. :)))

    OdpovědětVymazat
  7. Jo a co teprve tu nálož knih ze Světa knihy odtáhnout domů! To byla pěkná výzva! :D
    Jinak krásné přírůstky, samé super knížky jsi si vybral! Některé máme i společné. :) Snad se ti i všechny budou líbit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně větší výzva než strávit celý den v posilovně :DD A určitě to mělo i větší účinek na moje bicepsy :D Díky, to stejné přeji i tobě s tvými přírůstky ze Světa knihy :)

      Vymazat
  8. Přítel mi neustále nenapadne na stole ponechává sochaře. Je z něho unesený :D koukam, že není sam. Ráda mi zmíním tvuj blog :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě není sám. Sochař je prostě úžasný, už jsem ho stihl přečíst a rozhodně ti ho doporučuji! Jestli jsi neposlechla svého přítele, mě už poslechnout musíš! :D

      Vymazat
  9. Já mohu jen tiše závidět, tolik přírůstků bych brala všema deseti, ačkoliv bych se s nimi už asi definitivně do pokojíku nevešla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám dost malý pokoj a úplně se divím, že jsem ty knihy do knihovničky nakonec vůbec nacpal :D

      Vymazat
  10. No páni, tady se někdo má! :D Takový kopec knih bych si taky nechala líbit. Tak přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  11. Teda, skvělé přírůstky! Já jenom ze SK mám celkem patnáct knih, takže doufám, že si už do konce května nic nepořídím... Ale ty recenzní výtisky ke mně chodí samy, takže asi hrozí záplava knih :D
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! :) Ta záplava je teď po SK celkem dost nevyhnutelná, i z mé strany :D

      Vymazat
  12. No, tak to je obří hromada! Jen tiše ti budu závidět... Nebo vlastně ne :D Protože je chci všechny taky! :D :D
    Sama jsem si z SK odnesla jen (JEN) tři knížky :D.
    Přeji krásné čtení! :)

    OdpovědětVymazat