sobota 29. dubna 2017

Měsíční chvástačka (duben 2017)


V dubnu mi do sbírky přibylo dohromady 6 nových knih. Jsou mezi nimi úplné novinky, skoro ještě teplé z tiskárny, i pár celkem starších krásek, jež si našly cestu konečně i ke mně.




Ti, co četli Dvůr trnů a růží, se mnou jistě souhlasí, že jeho pokračování s názvem Dvůr mlhy a hněvu jsem prostě nutně musel mít, sotva u nás knížka vyjde. Takže jsem si pro ni rychle běžel do knihkupectví a okamžitě přečetl. A po přečtení přichází rok plný mučení při čekání na třetí díl... A když už jsem byl pro ten Dvůr, rovnou jsem si vzal i moji první Odeonku Mischling. Knihy z prostředí 2. světové války mě vážně zajímají a právě tato knížka vypadá více než dobře.




Je to strašně dlouhá doba, co jsem spolu s dalšími mnoha českými knihomoly museli čekat, až se na našich pultech objeví tahle upířina Nejchladnější dívka ve Městě chladu (já osobně jsem její české vydání vyhlížel přibližně jeden a půl roku). Od Holly Black jsem už před tím zmíněným rokem a půl četl její jinou knihu Nejtemnější část lesa, což nebyla vůbec špatná fantasy, takže jsem na tenhle její počin hodně zvědavý. Má to být hodně drsné, žádná miloučká upírská romanťárna, tak snad tomu bude i doopravdy. Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Omega.




Není to zas tak dávno, kdy v celém světě, výjimkou nebylo ani Česko, vypukla doslovná mánie okolo knížky Caraval, která zrovna před pár dny vyšla v překladu u Egmontu. Nejdřív jsem sice váhal, jestli si nemám objednat spíš tu originální britskou černo-bílo-zlatou verzi s nádhernou obálkou, ale když jsem se v kamenném knihkupectví přesvědčil, že i tahle převzatá americká není vůbec zlá, hned jsem si ji vzal domů. Snad mě teda nezklame.




V posledním týdnu mi ještě přišla moje další výměna. Když jsem viděl, že Ondra z youtube kanálu Ondrův Knižní špajz nabízí na výměnu samé skvělé kousky, po kterých jsem už dlouho pokukoval, prostě jsem neodolal a napsal mu. Série Nástroje smrti je všude tolik známá a oblíbená, že jsem se chtěl dozvědět, co na ní vlastně je. Město z kostí už mám dokonce i přečtené a můžu vám říct, že to sice není nějaký extra skvost, ale zároveň ani žádný odpad. A další město! O nakladatelství Host je dlouho známo, že špatné fantasy knihy jednoduše nevydává. Proto jsem se rozhodl jít do Města schodů, které mě svým námětem a překrásným přebalem dost zaujalo.






Něco mi zřejmě leze na mozek, protože jsem při focení na Dvůr a Mlischling úplně zapomněl. No jo, to je ta paměť...

4 komentáře:

  1. Moc hezké fotky, jsi velice kreativní! :)
    Sérii Nástroje smrti jsem měla velice ráda, ale poslední díl jsem už ani nečetla a nevím, jestli se mi do toho chce.

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)) Tím myslíš, že ty poslední díly už jsou slabší? Jenom abych kdyžtak věděl, na co se mám připravit :D

      Vymazat
  2. Samé pěkné úlovky, které si chci také pořídit. Nástroje smrti mám teď rozečtené a za mě dost dobrý. Jen co přečtu recenzáky, tak se k nim hned vrátím :).

    OdpovědětVymazat