sobota 1. dubna 2017

Měsíční chvástačka (březen 2017)


V březnu jsem se opět nevyhnul nějakým novým knížkám, dohromady vám v dnešní měsíční chvástačce ukážu 8 knížek, čtyři jsem si koupil sám, tři jsou recenzní výtisky a mám zde i jednu velmi speciální darovanou krásku.




Prvními mými přírůstky do knihovničky v březnu byly tyhle dva recenzní výtisky od Omegy s nádhernými obálkami. Vadná od Cecelie Ahern se stala jednou z prozatím těch nejlepších v tomhle roce, a tak jsem chtěl od této irské autorky přečíst taky něco dalšího. Sice píše hlavně romány pro dospělé s velkou dávkou romantiky, ale právě Vadná a Sběratel skleněnek z této řady vybočují. Když jsem měl tu možnost, tak ho zkusím. Možná to nebude úplně pro mě, ale aspoň styl psaní je už sázka na jistotu. Neviditelnou knihovnu mám už přečtenou, je to velmi zajímavá fantasy se skvělým námětem, ale plně nedotaženým zpracováním. I tak se ale na další díly těším.




V komentářích u minulé chvástačky Lucka z blogu Luciina zašívárna trefně poznamenala, že předchozí měsíc se nesl v duchu spisovatelky Veronicy Roth. Březen, a to nejenom u mě, ovládl Patrick Ness. Už po přečtení dvou jeho románů pro mladé jsem si jeho psaní zamiloval a měl jsem v plánu si někdy pořídit i jeho starší sérii Chaos, která se teď už hodně špatně shání. Teď jsem se konečně rozhoupal a radši si ji na bazaru objednal hned. Nejdřív jsem ji sice chtěl v tom černém paperbackovém vydání, ale zaboha jsem nikde nenašel nikoho, kdo by nabízel první díl, natož celou trilogii pospolu. Takže jsem se spokojil s pevnou verzí, jež taky nevypadá vůbec špatně a ladí k dalším Nessovkám. Jo, a hádejte co? Před pár dny jsem na netu viděl, jak někdo nabízí asi za něco přes stovku celou trilogii v paperbacku... Prostě štěstí level já. V březnu byla zároveň v ČR i premiéra filmu podle knihy Volání netvora (který je mimochodem skvělý, koukněte se na něj). Nové vydání knížky s filmovou obálkou od Slovartu jsem měl taky v merku, ale přednedávnem se mi s tímto nakladatelstvím podařilo navázat spolupráci a oni mi ji jen tak poslali! Nedokážete si představit moje nadšení, když jsem tu knihu vybalil... Moc Slovartu děkuji, udělali jste mi obrovskou radost :) A aby toho nebylo málo, Patrick Ness tento měsíc přijel i do Česka a Slovenska, což jste již určitě zaznamenali. Já ale bydlím od Prahy a Brna dost daleko a nemohl jsem tam přijet, takže jsem doma místo setkání s ním brečel nad všemi těmi reporty...




Film Fantastická zvířata a kde je najít mě loni v listopadu uchvátil, takže jeho nádherně zpracovaný původní scénář byl pro mě nutností. A ani bych nevěřil, že jeho čtení bude tak úžasné! Lidi, není nic lepšího, než se zavrtat do peřin, do sluchátek si pustit soundtrack k filmu a ponořit se do řádků jeho nádherného scénáře. Fakt ne, a všem vám to doporučuju. Pokud jste film už viděli, je to perfektní připomenutí si tohoto snímku a nalézaní nových detailů, kterých jste si třeba při koukání nevšimli, jestli vám z nějakých nepochopitelných důvodů stále unikal, tento scénář si klidně můžete přečíst i před jeho zhlédnutím :) A jednatřicátého mě ještě překvapil recenzní výtisk od Dobrovského, na nějž jsem se těšil tak dlouhou dobu, že se do knihy Návrat kouzelnice, pokračování série Země příběhů, pustím snad hned.





Co říkáte na tyto kousky? Taky vám už trůní na vašich poličkách či na některou z nich stále netrpělivě šetříte?

13 komentářů:

  1. Ja si neviem predstaviť, že by som na tú besedu s Patrickom Nessom neišla. Nedalo by sa povedať, že bývam zrovna najbližšie k Bratislave, ale mohlo to byť aj horšie :)
    Tak no...Patrick bol úžasný a možno, niekedy v budúcnosti sa ti podarí dostať sa na nejakú jeho besedu :).

    OdpovědětVymazat
  2. Musím zjistit, co mají všichni s Patrickem Nessem, nic jsem od něj ještě nečetla (kameny ne do obličeje, prosím), takže to co nejdřív zjistím :D
    A ta Fantastická zvířata musí být fakt zajímavá *.*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To prostě musíš! Opravdu je to jeden z nejlepších mužských autorů YA, musíš ho aspoň zkusit :) A Zvířata nejsou jen zajímavá... Jsou perfektní! :D

      Vymazat
  3. Skvela hromadka. Ja mam doma Chaos v cernych obalkach, prijdou mi takove temnejsi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi přišly víc zajímavější, navíc mám paperbacky trochu radši, ale tak hlavní je ten vnitřek :)

      Vymazat
  4. Moc pěkné kousky :) Já se právě chystám na Neviditelnou knihovnu a ráda bych se dostala i k nějakým knihám od Patricka Nesse :) Přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krasa. Nad serii Chaos uvazuji tez

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak uvažuj rychle, jinak už vážně nebude k sehnání :D

      Vymazat
  6. Chaos už nemají v Levných knihách? Vím, že tam pěknou dobu byl a myslím, že ještě před dvěma týdny jsem ho tam viděla.
    Jinak hezké přírůstky, Cecelii Ahern si musím také sehnat, Vadná a tahle kniha mi chybí, abych ji měla komplet :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nemám úplně možnost chodit do Levných knih nějak často, a když tam zrovna jsem, tak ji tam nikdy nevidím... Vadná je skvělá, určitě se ti bude líbit :) A nedoporučila bys mi ještě nějakou jinou knihu od Cecelie Ahern? Jestli by se mi některá z těch starších mohla líbit :D

      Vymazat
    2. To tezko rict, jsou to fakt spise romany pro zeny. Ja naprosto zboznuji Kdybys me ted videla.
      Giveaway

      Vymazat