pondělí 27. února 2017

Březnové dárečky


Nejkratší měsíc v roce je opět už pomalu u konce, a tak je načase zveřejnit ty knihy, které vyjdou v březnu a nejvíce mě zaujaly. Je tady nějaká ta sázka na jistotu i romány, u kterých zatím úplně nevím, co čekat, ale i tak vypadají více než zajímavě.




Fantastická zvířata a kde je najít (původní scénář) - J. K. Rowling
Albatros - 13.3.



Příběh Fantastická zvířata a kde je najít začíná v roce 1926, kdy se Mlok Scamander – kterého hraje držitel Oscara Eddie Redmayne – vrací z cesty po světě, během níž našel a zdokumentoval pestrou škálu kouzelných tvorů. Nakrátko se zastaví v New Yorku a zase by z něj bez nehody odjel… nebýt nečara Jacoba, ztraceného magického kufříku a útěku několika Mlokových fantastických stvoření, která by mohla způsobit světu nečarů i čarodějů pořádné problémy.

Na scénář k filmu Fantastická zvířata a kde je najít od J. K. Rowling čekám jako na smilování už od doby, kdy jsem v listopadu v kině zhlédl ten skvělý film. Strašně se na něj těším, ta obálka je prostě úplně top a tajně doufám, že i my budeme mít na našem vydání na deskách vyraženého toho rozkošného nifflera :D




Stačí jen chtít - Joelle Charbonneau
Fragment - 23.3.



Dokonalý thriller od autorky bestsellerové série Univerzita výjimečných

Městem Nottawa se jako lavina šíří nový fenomén. Sociální síť s název NEED nabízí svým uživatelům vše, co chtějí mít. Chceš nový iPhone nebo lístky na koncert se vstupem do zákulisí? Výměnou za drobný úkol ti NEED tvé přání splní. Kaylee Dunhamová ví, co chce. Potřebuje získat novou ledvinu pro nemocného bratra. Nevěří, že by jí nějaká sociální síť mohla pomoci, ale rozhodne se, že to zkusí. Až po té, co zadá svůj požadavek, si uvědomuje, jak vysokou cenu bude muset zaplatit. Úkoly, které síť za splnění jednotlivých přání vyžaduje, totiž s přibývajícím počtem uživatelů nabírají na nebezpečnosti. Dokáže Kaylee odhalit, kdo NEED stvořil, a zastavit ho dřív, než zničí celé město?

Už asi víte, že kniha Univerzita výjimečných Zkouška od autorky Joelle Charbonneau, která u nás vyšla loni, mě maličko zklamala, ale její styl psaní nebyl vůbec špatný a celkem čtivý, takže jsem zvědavý na tenhle její nový thriller. Námět sice není příliš originální, ale i tak mě to zaujalo, a má to být samostatný román, což je takové malé plus.




14-14 Přátelství napříč staletími - Siléne Edgar, Paul Beorn
CooBoo - 27.3.



Je možné se skamarádit s někým, kdo žil sto let před vámi?

Hadrien a Adrien jsou dva třináctiletí kluci, kteří žijí ve Francii a mají podobné problémy ve škole, doma a i s dívkami. Od sebe je dělí jen jedna věc: Hadrien žije v roce 1914 a Adrien v roce 2014. Jejich osudy se propojí, když si začnou díky tajemné schránce posílat dopisy. Nejdříve vůbec netuší, že jejich dopisy putují časem. Když si Adrien uvědomí, že Hadrien žije v minulém století, rozhodne se ho varovat – blíží se první světová válka a jeho kamarád se musí za každou cenu ukrýt!

Novinku u CooBoo 14-14 Přátelství napříč staletími od spisovatelské dvojice, kterou mě nenuťte znovu opisovat, mě svou anotací opravdu nadchla, nápad je vážně skvělý a tyhlety pletky s časem jsou vždycky zajímavé. Obálka je sice nic moc, ale rád se tento neotřelý příběh přečtu.




Něco víc - Patrick Ness
Slovart - 27.3.



Seth se topí, zoufalý a osamělý v posledních okamžicích svého zápasu s rozběsněným mořem. Pak ale procitne. Nahý, hladový a žíznivý, ale při vědomí. Jak je to možné? Vybavuje si přece, jak se mu lámaly kosti, jak mu pukla lebka při nárazu o skalisko. Jakto, že je teď tady? A co je tohle vlastně za podivné místo? Seth začíná pátrat po odpovědích, v naději, že možná není úplně sám, že se neocitl ve svém soukromém pekle, kterého se tolik bojí, že tu možná je... něco víc.

Od Patricka Nesse jsem zatím četl jenom dvě knížky (a další jsou teď na cestě), ale u nich to byla láska na první pohled a už teď můžu říct, že je to jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Něco víc mě zaujalo už v originále, všichni to docela vychvalovali a teď, když ji vydá Slovart, je to pro mě obrovský musthave.




Bestie je zvíře - Peternelle van Arsdale
Slovart - 27.3.



Jako dítě se Alys rýmovačkám o Bestii smála a strach, který vyvolávaly příběhy o čarodějnicích, ji mrazil jen příjemně. Pak ale jednoho dne přišly. Ty dvě. A s celou vesnicí a dosavadním bezstarostným životem byl konec. Spolu s ostatními dětmi prchá Alys do sousedního Defaidu, kde ji čeká těžké dospívání ve světě svázaném ne-úprosnými pravidly. Defaid i jeho okolí zachvacuje panika před tím, co má prý na svědomí tajemná Bestie. Jenže utrpení, které si lidé dokážou působit navzájem, si s tím nadpřirozeným v ničem nezadá. A Alys navíc cítí, že má k hvozdu a Bestii podivně blízko…

Další knihou od Slovartu a dalším standalonem (v březnu se s nimi nějak roztrhne pytel) je titul Bestie je zvíře, který vychází ve stejnou dobu jako samotný originál. Námětem mi to dost připomíná mou oblíbenou sérii Smrtná zima, tak jsem na to vážně zvědavý. Třešničkou na dortu je ta pěkně barevná obálka.


Plánujete si v březnu pořídit také něco z tohoto výběru?

9 komentářů:

  1. Já přemýšlím nad Patrickem Nessem, už delší dobu bych si od něho něco chtěla přečíst :) ale to bude muset ještě hodně dlouho počkat.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si něco přečti, je to vážně skvělý autor. Nejdřív alespoň zkus Volání netvora, neznám asi nikoho, komu by se nelíbil, a pak třeba uvidíš, jestli tě jeho styl zaujme :-)

      Vymazat
  2. Je, tak 14-14 a tu Bestii chci taky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevypadají vůbec špatně, že? :)

      Vymazat
    2. A taky Staci jen chtit:). Toho Nessa mi pak rekni. Nechapu, o cem to ma zas byt

      Vymazat
    3. Myslím, že to má mít něco se zpracováním života po smrti, ale nejsem si jistý, bude to asi pořádně zamotané :D Ale je to prostě Ness, potřebuju to mít, a recenze na to taky nejsou vůbec špatné. Slovenské blogerky teď před pár dny dostaly od jejich Slovartu ARC výtisky a zatím to dost opěvují, takže jsem zvědavý :)

      Vymazat
  3. Na Fantastická zvířata se hodně těším! *.*

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že máme podobný vkus Stačí jen chtít a Bestii si chci určitě přečíst. :) O zbytku uvažuji.

    OdpovědětVymazat