středa 24. srpna 2016

Zářijové dárečky

Stále více mám větší a větší pocit, že mě podzim totálně zruinuje. Když se na to tak podívám, v příštích měsících vychází tak skvělé a zajímavé kousky, že už se i moje těžce vydělané peníze v peněžence třesou, až je vytáhnu a všechny utratím jenom a pouze za knihy, které vyjdou právě v tuto roční dobu. Kdy to sakra budu číst, když se celé dny budu muset učit?! Tak se teda aspoň teď podíváme, jaké tituly mě zaujaly v září.










______________________________________________________________________________________________________________________






Moje srdce a jiné černé díry - Jasmine Warga

Argo - 6.9.


Když máte pocit, jako byste místo srdce měli zoufale bezednou černou díru, která všechno spolkne, jaký smysl má každé ráno znovu vstávat? Aysel už nechce žít – čeká jen na vhodný okamžik, aby se rozžehnala se životem. Nemá ale odvahu udělat to sama. Když se přes internet seznámí s Romanem, zdá se, že našla skvělého komplice, aby uskutečnila svůj záměr. Jenže při plánování společné smrti Aysel začíná cítit, jak moc se na setkání s Romanem těší, jak lehké a plné světla dokáže její srdce být. A najednou je pomyšlení, že by to všechno skončilo, nesnesitelné... Aysel se pustí do boje. Za svůj život, za jeho život, za jejich lásku...

Anotace knihy Moje srdce a jiné černé díry mi sice zní jako taková ta tuctová contemporary young adultka, ale v zahraničí je celkem dost oblíbená, takže mě celkem zajímá, když ji teď v češtině vydává i Argo, co na ní tak mají. Třeba to nebude jenom nějaký další hloupý románek. Obálka teda vypadá ale jako od amatéra.







Křišťálový meč (Rudá královna 2) - Victoria Aveyard

CooBoo - 12.9.


Každý může zradit... Nenechte si ujít pokračování Rudé královny! Krev Mare Barrowové je rudá jako většiny obyčejných lidí. Má ale nadpřirozené schopnosti jako Stříbrná, dovede ovládat blesky, což je zbraň, kterou chce královský dvůr získat pod svou kontrolu. Sice ji obvinili, že to vše jen předstírá a je prachsprostá podvodnice, ale jí se podaří uprchnout od Mavena, prince a přítele, který ji zradil. A Mare zjistí něco vskutku překvapivého – není jediná Rudá, kdo má podobné schopnosti. Pronásledovaná Mavenem, z nějž se nyní stal pomstychtivý král, vyráží pátrat po rudostříbrných bojovnících, aby je vyzvala k souboji s jejich utlačovateli. Ale nehrozí snad Mare nebezpečí, že se z ní stane přesně taková zrůda, které se pokouší porazit? Nezlomí ji váha životů, jež je nutné položit ve jménu revoluce?

Téměř po roce si my, kteří četli knihu Rudá královna, můžeme oddychnout, protože 12.září konečně vychází jeho pokračování s názvem Křišťálový meč. Zatím se teda shledává s velmi rozporuplnými pocity, ale hlavně jsem slyšel názory, že se jedná spíš o takovou průměrnou dystopii, takže jsem zvědavý, jak nakonec sedne mně.







Kouzelné přání (Země příběhů 1) - Chris Colfer

Fragment - 12.9.


Zazvonil zvonec a pohádky je konec… Ale jak to vlastně bylo dál?
Když kouzelná kniha přenese dvojčata Alex a Connera na záhadné místo, netuší, že se jim právě splnil sen všech dětí. Ocitli se v zemi pohádkových příběhů! Brána do světa lidí se ale uzavřela a vypadá to, že není cesty zpět. Čeká je neuvěřitelné dobrodružství plné překvapení, kouzel a setkání s postavami, které znají z pohádek. Nepůjde však jen o setkání milá a příjemná. Boj dobra se zlem totiž nikdy neskončil…

Ve stejný den jako předchozí kniha u Fragmentu vychází i novinka Kouzelné přání z velmi úspěšné série Země příběhů. Ta obálka je naprosto boží a i samotný příběh by nemusel být úplně k zahození. Pohádky má rád snad každý a které dítě by se někdy nechtělo ocitnout v říši plné právě pohádkových příběhů. A přesně o tomhle je tato kniha. Zní to vážně suprově a hodnocení na to nejsou vůbec špatná. (Taky to prý napsal nějakej herec ze seriálu Glee, ale ten já nesleduju, takže... :D)







Mistr papírových kouzel (Mistr papírových kouzel 1) - Charlie N. Holmberg

Fragment - 19.9.


Ceony Twillová právě absolvovala školu pro nadané kouzelníky. Těšila se, že bude pokračovat ve studiu magie zaměřené na kouzlení s kovy. Místo toho ji ale poslali k mistrovi papírové magie. Ceony je zdrcená, protože toto rozhodnutí nelze nijak zvrátit a ona bude s magií papíru spojená už navždy.
Postupem času ale zjišťuje, že papírová kouzla jsou krásnější, než si kdy dokázala představit. Jsou krásná, a jsou také nebezpečná.
Když do domu jejího mistra Emeryho Thanea vpadne mocná kouzelnice a vytrhne mu srdce z hrudi, dívka neváhá a vydává se na neuvěřitelnou cestu za jeho záchranou. Aby mu pomohla, musí vstoupit do komor kouzelníkova stále bijícího srdce a odhalit zákoutí jeho duše…

Knížka Mistr papírových kouzel mě zaujala už v angličtině. Takové ty svěží, lehce napsané fantasy příběhy vážně můžu a tohle vypadá jako přesně pro mě. Jsem hrozně rád, že se Fragment tuto knihu rozhodl vydat i u nás.







Prastarý meč (Magnus Chase a bohové Ásgardu 1) - Rick Riordan

Fragment - 26.9.


První díl trilogie inspirované tajemnými Vikingy a severskou mytologií od autora světového bestselleru Percy Jackson.

Magnus Chase žije na ulici a spí pod mostem. Za šestnáct let svého života už zažil víc hrůz a nebezpečí než leckterý dospělý. Jenže to nejhorší… to nejhorší ho teprve čeká! Schyluje se totiž k válce. Bohové Ásgardu a s nimi obři, trolové, vlci a další děsivé příšery připravují soudný den. Je třeba propátrat devět světů a najít zbraň ztracenou tisíce let! První díl chystané trilogie bestsellerového autora Ricka Riordana, tentokrát inspirované tajemnými vikingy a severskou mytologií. Ukázka z knihy: No, a pak jsem umřel. Konec. Možná si myslíte: Ale Magnusi, ty jsi neumřel doopravdy. Jinak bys nemohl vyprávět tenhle příběh. Jenom jsi měl smrt na jazyku. Pak tě zázračně zachránili, bla bla bla. Kdepak. Já vážně umřel. Na sto procent: vnitřnosti proražené, životně důležité orgány spálené, všechny kosti v těle polámané. Lékařský termín pro to zní SMRT. A smrt je občas jediný způsob, jak začít nový život…

A další Fragment! (Ale fakt, taky vám přijde, že Fragment najednou začíná vydávat fakt zajímavé knížky?) Tentokrát si tahle knížka na moje přečtení fakt počká, protože Riordanovy knihy chci vzít pěkně po pořádku, protože jeho Percyho Jacksona jsem začal teprve toto léto a fakt mě to baví a potom nastoupím na jeho další sérii Bohové Olympu. Ale i tak nová série Magnus Chase a bohové Ásgardu zní dobře a nemůžu se dočkat, kdy se vrhnu i na ni.







Harry Potter a prokleté dítě (Harry Potter "8") - J. K. Rowling, John Tiffany a Jack Thorne

Albatros - 24.9.


Harry Potter And The Cursed Child, chystaná divadelní hra Jacka Thornea založená na novém příběhu J. K. Rowlingové, Johna Tiffanyho a Jacka Thornea, je prvním oficiálním potterovským příběhem na divadelních prknech. Odehrává se devatenáct let po posledním příběhu ze série o Harrym Potterovi. Světová premiéra je naplánována na 30. července 2016 a proběhne v londýnském West Endu.
Harry Potter to nikdy neměl snadné a teď, jako přepracovaný zaměstnanec Ministerstva kouzel, manžel a otec tří školáků, to má ještě těžší. Potýká se s minulostí, která nechce zůstat tam, kam patří, a jeho nejmladší syn Albus se mezitím musí prát s tíhou rodinného dědictví, o které nikdy nestál. Minulost a současnost se čím dál hrozivěji prolínají a otec i syn zjišťují nepříjemnou pravdu: temnota někdy vyvěrá z nečekaných míst.

Juchůůůůů!!! Nemůžu uvěřit, že to, po čem jsem toužil tak dlouho, po dalším "pokračování" mých nejoblíbenějších knih, série Harry Potter, je už za dveřmi! A absolutně mi nevadí, že je to pouze formou přepisu divadelního scénáře, prostě vím, že se mi to bude setsakramentsky líbit a budu se řadit do té skupiny lidí, kteří jsou z tohoto počinu jednoduše nadšení.




Taky házíte očkem po některé z těchto knížek?

6 komentářů:

  1. Je, zalibila se mi Zeme pribehu a toho herce znam, je prima. Myslim, ze v Glee hraje stredoskolskeho gaye. Naopak se moc netesim na Harryho, ale zkusim ho.

    OdpovědětVymazat
  2. Chystám se na Křišťálový meč a Magnuse Chase (netušila jsem, že ho vydají už tak brzy, čekala jsem ho později :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A v listopadu je tu taky jako na koni i Apollón! :D :D

      Vymazat
  3. Zaujaly mne všecky! Nejvíce se těším na knihu od Riordana, protože pro mne to znamená kvalitu <3 a Mistr papírových kouzel vypadá též velmi, velmi zajímavě! A Moje srdce také zaujalo.

    OdpovědětVymazat