neděle 3. července 2016

Přečteno (červen 2016)


Asi to znáte, konec školního roku, dopisování písemek, zlepšování známek atd. Já jsme k tomu ještě letos končil základku, takže na řadu přišlo ve škole připravovaní ještě něčeho navíc. Ale i tak se mi povedlo přečíst 6 knížek, což na mě není vůbec špatné. 









Všichni jsme hleděli vzhůru - Tommy Wallach


Už mi celkem scházelo nějaké to pořádné contemporary, a tak jsem se na začátku června vrhl na Všichni jsme hleděli vzhůru. Neměl jsem žádná příliš velká očekávání a byl jsem zvědavej, co se pod tou pěknou obálkou a velmi zajímavým námětem blížícího se konce skrývá. Nakonec musím uznat, že se mi to celkem i líbilo. Kromě několika nudnějších částí se mi to jeví jako podařená kniha a vůbec by mi nevadilo, kdyby u nás od autora vyšlo i něco dalšího.

Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček














Ségry - Raina Telgemeier

Hele, další komiks! V knihovně jsem tentokrát našel grafický román Ségry, o kterých i jejich prvním díle jsem už slyšel a oba jsou velmi vychvalovaný, a myslím, že na sebe nenavazují. Ségry jsou opět nádherně nakreslené a s příběhem, který mi není zas tak úplně cizí, protože mám taky sestru. Velmi povedený komiks a budu se snažit o to, aby do knihovny dali i jeho první díl Úsměv i další komiksy, protože se mi je nějak nechce kupovat :D

Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček














Měsíc nad Soho - Ben Aaronovitch

Měsíc nad Soho byl u mě tak trochu sázka na jistotu, protože první díl Řeky Londýna se mi hodně líbil. Prostě dejte mi do rukou knihu odehrávající se v Londýně a zamiluju se do ní na první pohled. Ještě k tomu byl tento druhý díl o vraždě jazzmana, což je ještě lepší, protože hudba má pro mě v životě veliký význam. Prostě super knížka a nebýt pár nedokonalostí, dostala by plný počet.

Hodnocení: 4,5 z 5 hvězdiček















Poprask v sýrové uličce - Robert Fulghum

Moje první kniha od amerického spisovatele Roberta FulghumaPoprask v sýrové uličce je povídková sbírka poskládaná z autorových krátkých počinů, které ještě nebyly nikde zveřejněny a byly vybrány Čechy pro Čechy. Sice jsem byl ze začátku malinko zmatený, ale pak jsem se naladil na tu správnou vlnu a všechny další povídky si pořádně užil. Každá mě, jak se říká, pohladila po duši. Pro odpočinek je tato kniha přesně stvořená.

Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček













Naslouchač - Petra Stehlíková

Na fantasy knihu Naslouchač od české autorky Petry Stehlíkové jsem se těšil strašně dlouho. Uhranula mě nádhernou obálkou i skvělým námětem a anotací. A bavilo mě to. Nápad je prostě skvělý a natrefil jsem zde na další hlavní hrdinku, kterou bych si mohl i do dalších dílů série pořádně zamilovat. Ale asi jsem čekal lepší děj a trochu víc akce. Prvních sto stran bylo úžasných, na nich nám autorka vysvětlovala, jak to v této době ve světe chodí, ale ten samotný příběh... Ale jo, několik pasáží bylo vážně výborných a já se strašně moc těším na další díly. Snad budou vydané co nejdřív.

Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček 














Legenda - Marie Lu

Kniha Mladí vyvolení od autorky Marie Lu se mi líbila a já se konečně teď vrhl na její dřívější sérii Legenda. Všichni kromě mě ji už dávno četli, takže už bylo načase se na ni vrhnout. Knížka je skvěle a čtivě napsaná a s dobrými postavami, ale zas tolik mě neučarovala. Avšak jako začátek trilogie je to dobré.

Hodnocení: 4 z 5 hvězdiček












Jaké knihy jste v červnu přečetli vy a objevila se v nich některá z těch mých krásek?

5 komentářů:

  1. Super kousky :)
    Všichni jsme hleděli vzhůru jsem nedávno vyhrála a po svátcích by mi měla kniha dorazit domu a já se na ni neskutečně těším :)
    Marie Lu mě docela dost svými knihami láká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Zrovna teď dočítám druhý díl Legendy Fenomén a líbí se mi to teda o dost víc. Zatím rozhodně doporučuju :)

      Vymazat
    2. V pondeli jsem ji poslala, tak doufam, ze ve ctvrtek ji mas:)

      Vymazat
  2. Prima, Naslouchace si muskm precist, mam ho zatim jen koupeneho.

    OdpovědětVymazat